Együtt sikerülni fog!

A nagy szénhidrátkérdés. (mikor együnk szénhidrátot?)

2017/05/21. - írta: RiaRia

pasta-1463917_640.jpg

97.6 kiló vagyok, tartom most a súlyomat 98 alatt, ami örvendetes. Nem muszáj követni az 5x-i étkezést, lehet 3x enni egy nap. A lényeg, hogy együnk. Ne koplaljunk még akkor sem, ha fogyókúrázunk. Ha kivárod a 4-6 órát két étkezés között, akkor ha letelik a 6 óra, mindenképp enni kell, nem szabad éhezni. A szervezet tudja mit csinál, és visszatartja az energiát, ha nem kap utánpótlást. Nézzük, hogy mi a mai menü:

Étrend:

Reggeli: 4dkg köményes sajt (90 kal), + 1db retek (2 kal), + 1 szelet félbarna kenyér (172 kal),

Tízórai: 1db közepes alma (95 kal), + 1,5 dkg korpovit keksz ( 68 kal),

Ebéd: 50g mediterrán tésztasaláta (220 kal),

Uzsi: 200g natúr joghurt (148 kal), + 1db puffasztott rizsszelet (38 kal),

Vacsora: 5dkg kenőmájas (167 kal), + 1 szelet félbarna kenyér (172 kal), + 1db zöldpaprika (10 kal),

_________

Összesen: 1181 kalória,

56% szénhidrát, 16% fehérje, és 28% zsír, (ami megfelel 46g fehérjének, 160g szénhidrátnak, és 35g zsírnak),

Itt a szénhidrát kicsit több (25grammal), de a kalóriaérték az a határértéken belül van.

_________

A mai motiváló mondat a következő: A KÖVÉRSÉG GÁTLÁSOKAT OKOZ, IDŐT RABOL.

_________

Ma még nem mozogtam semmit, de tegnap még egy kis zenés tánc is belefért a programba. Jó lenne mindennapossá tenni a mozgást, nem tudom, hogy miért megy ilyen nehezen. Ki kell lépni a szénhidrátok csapdájából is. Igaz, hogy kellenek a szénhidrátok, hisz energiát biztosítanak, de a megadott értéken belül kell maradni. Ha tartom a kalóriaértéket, nagy baj nincs, csak megoszlanak a vélemények arról, hogy mikor jó enni a szénhidrátokat. Van, aki azt mondja, hogy délig inkább fehérjét, délután pedig inkább szénhidrátot együnk, mert a szénhidrátok megnyugtatnak, a fehérjék pedig élénkítenek, és a reggeli órákban épp az élénkségünkre van szükség, hogy tudjuk tenni amit kell.

A másik vélemény pont az ellentéte, mert azt mondja, hogy délután már nincs szükség a szénhidrátokra, nagyon telítenek, túlságosan is a rabjai leszünk épp este, amikor már nem kellene annyit ennünk. Mindenki saját maga döntsön, ki kell próbálni, hogy melyik válik be. A lényeg, ha tudunk mértéket tartani, akkor teljesen mindegy, mert ellen tudunk állni a kísértéseknek. Az biztos nem jó, ha elalvás előtt eszünk fehérjét, mert élénkít, így biztosan nehezebben jön álom a szemünkre. De itt is megoszlanak a vélemények.

Tarts ki, és folytasd a diétát, ami valószínű, hogy egy élethosszig tart, ha nem akarjuk visszaszerezni a leadott kilókat. Ha elérted a kitűzött célt, lehet kicsit változtatni, de a régi életmódhoz semmiképp nem jó visszatérni.

Gyerünk! Mindent bele! :)

 

komment
süti beállítások módosítása