Együtt sikerülni fog!

Napirend

2019/05/25. - írta: RiaRia

vintage-2053118_640.jpg

Ki kellett dolgoznom egy általános napirendet, amit jó ha betartok a diétám alatt. Korán van az ébresztő, 5 órakor. De 22 órakor már aludnom kellene.

Általános napirend (követendő):

5 órakor - ébresztő, egy kis meditáció, internet,

7 órakor - ekkor van a reggeli, ez most a 90 napos alatt csak gyümölcsféle lehet,

8-ig - séta, gyaloglás, egy kis mozgás, kb. fél óra,

8-11 -ig - főzés és elmosogatás is,

12-kor - ebéd van, szépen megterített asztalnál,

13-tól 17-ig - takarítás, vagy kertészkedés, mozgás,

18-kor - vacsora,

19 órakor - fürdés, hajmosás, és ezután van internet is,

21 órakor - olvasás, menütervezés,

22 órakor - talpmasszázs, + meditáció, motiválás másnapra,

22 óra 15 perckor - alvás reggel 5 óráig.

------

Ez egy könnyített napirend, ami a lényeges benne, az az étrend, ami mindig rendszeresen van. És a mozgásra is van idő hagyva. A vízivásról már volt szó, de naponta legalább 2-3 liter vizet meg kell inni. Bármi felboríthatja ezt a tervet, de a főbb szempontokat mindig figyelembe kell venni. Ezek, amiket írtam, mind szerepelnie kell egy nap során, az időhatárok kitolhatóak, de a reggeli 7 óra, a déli 12 óra és az esti 18 óra az az étkezésé. Csak ekkor lehet enni, máskor nem. Mivel az emberi szervezet még étkezés nélkül is kibír jó sok időt, ezért ez a 3x-i étkezés nem szigorú. Mindig arra fogok gondolni, hogy már ettem, és kibírom a következő étkezésig.

A mozgás időpontját lehet váltogatni, ki mikor ér rá, de a lényeg, hogy naponta fél óra meglegyen. Nem kell több, először a rendszerességen van a hangsúly. Ha már minden jól megy, akkor lehet növelni az időtartamot. Az lenne a jó, ha állandó mozgásban tudnék lenni, ez mind zsírégető lehetne. Mindig lebegjen a szemünk előtt, hogy mi is a célunk. Nekem most Sarah Connor tetszik, mint példakép, igaz jóval fiatalabb, mint én, de szimpatikus egyéniség. Hallgasd meg a következő dalt tőle. Ez nagyon fontos, hogy legyen egy példaképem, akit szeretnék kicsit utánozni, ezért én ezt a videót mindennap többször is megnézem. Jókedvre derít, és mivel szeretem a zenét, jól indul a napom már korán reggel.

Jó, ha vannak olyan céljaink, amiket rövid időn belül el tudunk érni, mert sikerélményünk lesz tőle, és új erőt ad a folytatáshoz. Külön kívánságlistát is lehet írni, mik azok a dolgok, amikre vágyunk, amiket szeretnénk már a magunkévá tudni. Jó, ha van mindegyikre határidő szabva, így mindig a szemünk előtt lesz a célunk. A rendszeres ruhapróba talán még fontosabb, mint a heti mérlegelés, hiszen ez a célunk, hogy beleférjünk a korábbi farmerunkba, ruháinkba. Ha kicsit szorít még a nadrág, vagy a póló túl feszes még, ez is ösztönzően hat, hiszen kitalálhatunk egy időpontot, amikor is fel szeretnénk venni ezeket a ruhadarabokat. Ha reális a célunk, hamar el is fogjuk érni.

Egyelőre ennyi mindent bőven jó ha be tudok tartani, szem előtt tudok tartani. A többi majd jön magától. :)

 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása