Együtt sikerülni fog!

Mi motiválhat minket?

2022/07/04. - írta: RiaRia

make-the-day-great-g284ff5ca6_640.jpg

Lehet, túl bonyolultnak találjuk a motiváció szót magát, ezért le kéne fordítani a saját nyelvünkre, hogy könnyebb dolgunk legyen vele.

Mi a motiváció? - A WikiSzótár szerint = Motiváció (főnév) = Cselekvésre késztető tényező, amely növeli a személy hajlandóságát és észszerű ok lesz neki arra, hogy megtegyen egy elvárt cselekvést vagy engedelmeskedjen egy utasításnak. Ez a hajlandóságot kiváltó tényező egymást követő lépcsőfokokként helyezkedik el egy skálán.

Szóval, magyarul cselekednünk kell mindenképpen, bármiről is legyen szó. Ráadásul meg kell tennünk bizonyos dolgokat, hogy előrébb jussunk az életünkben, a céljainkat illetően. De mi motiválhat minket? Szerintem bármi, ami kapcsolatos a terveinkkel, és hajlandóak vagyunk cselekedni, megtenni bizonyos dolgokat, amik előrébb viszik életünk szekerét. Aki nem elég motivált, ő nem teszi meg azokat a dolgokat, amik elvárhatóak lennének tőle, inkább csinál mást, mint amit kéne csinálnia a cél érdekében.

Szerintem, amikor én motivált vagyok, akkor azzal foglalkozom, ami a feladatom, amit elterveztem magamnak, amilyen célt kitűztem magam elé afelé haladok. És ahogy a WikiSzótár írja, lépcsőfokokként haladok a saját tempóm szerint. Amikor csak heverészek az ágyban, nincs meg a kellő motivációm ahhoz, hogy valami értelmeset csináljak. Nem csinálok semmit, kell valami, ami kiugraszt ebből az ágyból, és tettekre sarkall. Ez lehet egy ötlet, vagy egy elképzelés, vagy egy terv, amit kitűzünk magunk elé. Van bennünk elég energia ahhoz, hogy a tervünket meg is valósítsuk. És ez az energia már elég lesz ahhoz, hogy az életünket helyes úton tartsuk, figyelve mindig a haladásunkat. Egyre magasabb célokat tudunk kitűzni magunk elé, és meg is tudjuk őket valósítani. 

Bármi lehet, ami téged cselekvésre sarkall. És ez jó, mert ha csak heverészünk az ágyban, akkor is lehetnek olyan gondolataink, amiket hirtelen tettekre váltunk, így egy ötlet vagy egy elgondolás megváltoztathatja hirtelen az életünket. Érdemes elgondolkodni a motiváció szó jelentésén, hiszen sokszor az életünk sorsa függhet a megérzéseinktől, az intuícióinktól, és ha odafigyelünk és mindig szem előtt tartjuk céljainkat, egyre több sikerélménnyel találkozhatunk ahogy telnek a napjaink. :)

Motiváció = cselekvésre késztető tényező...! Figyeljünk rá, legyen mindig az eszünkben a jelentése. 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása