Együtt sikerülni fog!

Hogyan juthatok el az ideális testsúlyomhoz?

2022/07/19. - írta: RiaRia

surfer-gcbc418ce2_640.jpg

Lehet, hogy már bemásoltam a noteszemből neked az alábbi részt. Ha igen, ne vedd zokon, jó, ha megvan a fejünkben, illetve papíron is, mit szeretnénk. Nagyon szeretem használni a OneNote-ot, szinte ide jegyzetelek magamnak mindent, jobban szeretem, mint a word-öt néha. Olvasd el, és tanulj belőle, ez még korábbi tervem részét képezte: 

 Hogyan juthatok el az ideális testsúlyomhoz? 

---------------------------------------------------------------------------- 

A1.) - első lépés = nem mérem magam naponta, csak minden vasárnap reggel. (azonnal megvalósítható) 

A2.) - második lépés = lemondok a csokiról. (azonnal megvalósítható) ? 

A3.) - harmadik lépés = vizet, teát fok inni minden órában. (azonnal megvalósítható) 

A4.) - negyedik lépés = rendet teremtek magam körül, és a konyhában. (egy héten belül) 

A5.) - ötödik lépés = nincs internet, csak este 19-20 órától. (kis átfutási időt hagyok magamnak, kb. egy jó hét) 

A6.) - hatodik lépés = minden órában megállok 5-10 perces tornára. (azonnal megvalósítható) 

A7.) - hetedik lépés = torna délelőtt és délután. (egy-két hét kell, mire kialakul) 

A8.) - nyolcadik lépés = friss levegőre kell menni mindig, ahogy lehetőségem van rá. (a rendszeresség egy-két héten belül kialakul, pl. gyaloglás reggelente) ? 

A9.) - kilencedik lépés = több zöldségfélét eszem. (pl. salátákat csinálok, és minden étkezés fog tartalmazni zöldségfélét is) ? 

A10.) - tizedik lépés = értékelés havonta. (tíz lépés elég kell, hogy legyen kb. egy hónapra, akkor jön az igazi mérlegelés)  

--- 

Terv, hogy egy hónapig rendszeresen gyakorlom a felsoroltakat, értékelem magam. Nem szabad túl sok megszorítást tenni, mert már maga a csokoládéról való lemondás nem biztos, hogy azonnal menni fog. De egy hónapig ha gyakorlom, eredményes lehetek, megvalósulhat. Az, hogy nem mérem magam naponta többször is, az is egyfajta kihívás, de kis önfegyelemmel akár már most is betarthatom. A vízivásra egy kicsit figyelnem kell, mert hajlandó vagyok kihagyni. Hát, az internet nagy rabló, már eddig is elrabolta a figyelmem javarészét, de adtam rá egy hetet, hogy megbarátkozzam a gondolattal. A 2x-i torna egy nap alatt, ez is olyan, hogy időt kell adnom rá, hogy rendszeres tudjon lenni. Ugyanígy vagyok a gyaloglással, de ha megvan az elhatározás, akkor lehet, hogy menni fog rövid időn belül. Eddig alig ettem zöldségeket, pedig imádom őket. Lusta vagyok elkészíteni őket. A salátákat is szeretem, ezzel kezdem majd valószínű a hozzászoktatást.  

Egy hónap elteltével lehet új, más szabályokat írni magamnak, ugyanígy tíz pontba szedve, mert ezt bőven elég betartani. Nem is leszek jó mindenben.  

---------

Eddig tartott a korábbi fogadalmam, és olyan jó értékelni, hogy azóta miben változtam. Jegyzetelj te is, ne mulaszd el, mert ha később visszaolvasod, talán csodálkozol majd, miket fogadtál meg régebben.

A 2., a 3., a 4., a 8., a 9., és a 10. pontot sikerült eddig a magamévá tenni elég jó szinten. A többiben vannak hiányosságok. Ezen dolgozom, és csak ajánlani tudom, hogy írj hasonló 10-es pontokat magadnak, mert megéri.

A mostani motiváló gondolatunk a következő:

"Minél keményebben dolgozok, annál több szerencse ér." (Thomas Jefferson)

ui.: - Az biztos, hogy a fenti idézet beletalál a lényegbe, mert több lehetőséghez jutunk, ha változatosabban tevékenykedünk. És, lehet, hogy épp emiatt ér minket több szerencse, mert meg tudjuk ragadni az elénk kínálkozó alkalmakat. :)

uui.: - van már egy spéci napirendem otthonra! :)

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása