Együtt sikerülni fog!

Mai menüm...

2022/08/19. - írta: RiaRia

chunks-g2cc8b212e_640.jpg

Elkészítettem a mai menümet, már a jó részén túl vagyok, mert már délután 2 óra van. Kicsit tolódott az étkezésem, de végül is jó irányban haladok.

A mai menüm a következő:

------

Reggeli: kenőmájas plusz rozskenyér, ugyanez a tízórai is, az ebéd görögdinnye és zöldségleves, az uzsi 2 tojásból tojásrántotta, plusz 1 szelet kenyér, meg hagymás paradicsomsaláta. A vacsora sült csirkecomb és hagymás paradicsomsaláta, plusz egy db rozskenyér, az utóvacsora pedig 1 db alma. 

---

Ez összesen 1308 kcal /165 g szénhidrát. Kalóriában még egy alma beleférne, azt még lehet, hogy megeszem utóvacsorára. 51% a szénhidrát, fehérje 16%, és a zsír kicsit több =32%. Ez nem túl jó, holnap majd a zsíron variálok, hogy ne legyen túl sok. A többi érték az megfelelő. :)

A BMI értékem = 37.85 , ez is nagyon sok, de bőven 42 fölött voltam, mikor a 10 kiló plusz még rajtam volt. Ezt nem mentségként írom, csak jó tudatosítani magamban az extrém helyzeteket, adatokat. 

Mindig macerásnak érezzük a kalóriaszámolást, de ha a kalóriabázison vezeted az étrended, sokkal könnyebb dolgod van. Sok minden másra elhasználunk több időt, mint ez, hogy beírjuk, mit is ettünk aznap. Kiderülnek sokszor a csalafintaságok. Ha nem írjuk be, hogy félreettünk, akkor is a szívünk mélyén tudjuk, hogy emiatt nem fogytunk aznap. Úgyhogy nem nagyon éri meg áltatni magunkat, jó ha őszintén, becsülettel vezetjük a napi, heti, havi menütervünket. 

És, még valami! Hosszabb távon sokkal, de sokkal könnyebb a dolgunk, megtanulunk étrendet írni, és megtanulunk egyszerű ételeket főzni magunknak. Sokszor nem is az a lényeg, hogy mennyire mutatós egy étel, bár ez is számít, inkább az jó, hogy tudjuk, jól lakunk tőle, azt kapjuk, amire a szervezetünknek szüksége van, és nem utolsósorban egészséges is. Legalább is mindig erre kell törekedni, hogy minél egészségesebb és minél könnyedebb ételeket főzzünk magunknak.

Én most éppen a mosogatás fázisában vagyok a napirendemnél, úgyhogy rövid időre búcsúzom, de hamar találkozunk, remélem. :)

Tarts ki, és örülj a hétvégének, meg az ünnepnek! :) Érezd jól magad és egyél finomakat! :)

Hallgass meg egy dalt, hallgasd kedvedre. :)

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása