Együtt sikerülni fog!

Miért nem tudsz ÉLETMÓDOT váltani?

2023/06/09. - írta: RiaRia

woman-ga010058a0_640.jpg

Mindig az a fránya életmódváltás! Igen! Muszáj foglalkozni vele addig, amíg nem sikerül. Az én szemszögömből fogom nézni, de ha magadra ismersz itt-ott, az lehet, nem a véletlen műve. Nos, kezdjük is el!

Nem fontossági sorrendben fogom írni azokat a tényezőket, amik hátrányosan befolyásolják az életmódváltásomat, ahogy eszembe jutnak, és ahogy szükség is lenne a változtatásukra. Többek között eddig még azért nem sikerült teljesen életmódot váltanom, mert:

-van amikor sokat eszem, nincs kontroll, 

-nem mindig tudom, hol kezdjem el,

-nem vagyok biztos benne, hogy mik a szabályok,

-nem mindig számolom a kalóriákat,

-néha nem vezetem a fogyinaplómat,

-megunom azt, amibe belekezdtem,

-nincs mindig motiváció, azt hiszem, hogy egészséges vagyok, pedig!

-van, amikor túl sok idő megy rá,

-nem tudom megvenni az egészséges kajákat,

-nem jól használom ki az időmet egy nap,

-sok felesleges dolgot csinálok, kimaradnak a fontos részletek egy napból,

-túl sok internethasználat, mindig mást csinálok, mint amit kéne,

-kevés még a jó szokás,

-mindig tévútra tévedek,

-érzelmileg labilis vagyok,

-sok minden befolyásol, amit nem lenne szabad hagynom,

-nem tudok kitartani hosszú távon,

-mindig mást helyezek előtérbe, mint kellene,

-önfegyelem hiánya és a türelmetlenség.

---------

Ez egy kis ízelítő, de mindegyik sorban magamra ismerek. Ha több pontot is megszegek, akkor jön a lavina és mindent elsodor, amit addig építettem magamnak. Jó úton haladok azért, mert már legalább tudom, hogy hová kéne eljutnom. Az, hogy ezt hogyan is fogom tudni megvalósítani, az sok mindentől függ. Ha már bal lábbal kelek fel, lehet, el van rontva az egész napom, de nagyon dolgozok rajta, hogy ez ne így legyen. Ismerem már magam annyira, hogy saccperkábé tudom, hogy hol is fogok legközelebb hibázni, ha életmódváltásról van szó. A legrosszabb talán az érzelmi labilitás, mert ha nincs jó hangulatunk, ha semmihez sincs kedvünk, az már régen rossz. De mindegyik pontra tudom a helyes választ, és hagyok időt magamnak, hogy ráhangolódjak, és mindig próbálom objektíven nézni a dolgokat.

Kijelenthetjük, hogy konkrétan azért nem tudunk életmódot váltani, mert túl sok összetevője van, amit figyelembe kell venni, és óhatatlanul is vétünk hibákat. De sebaj! Aki már rászánta magát egy alapos változtatásra, őt nemigen fogja háttérbe szorítani egy kis megingás. Nincs egyenes út az életmódváltáshoz, mondhatnánk, de épp ellenkezőleg, pont hogy az egyenes út visz közelebb hozzá. Amikor nem azt csináljuk, amit kellene, letérünk a helyes útról, és másfelé kezdünk "kacsingatni". Szemezni kezdünk egy nagy tábla mogyorós csokival, engedünk a somlói galuska csábításának, és ennyi már elég is, hogy az akaraterőnk megbillenjen, és volt-nincs folytatás, csak a sóvárgás és az édes ételek iránti vágyakozás marad. Hogy is kellene összeszedni magunkat, hogy ki tudjunk tartani a nehéz időkben is?

Azt hiszem mindennap újra kell olvasni a szabályokat, és minél hamarabb vissza kell térnünk a helyes útra, és nem szabad marcangolni magunkat egy kis tévedésért. Jók az elterelő hadműveletek, amikor kicselezzük a vágyakozásunkat, és például teljesen mást kezdünk csinálni, mint amire vágyunk, amire sóvárog az agyunk, ez általában be szokott jönni, és többször kell alkalmaznunk egy napunk során. Van egy könyvem, az a címe, hogy CSINÁLD! -, azt hiszem, ha betartjuk ez az egy szót, mondatot, akkor helyre fog billenni a kizökkent egyensúlyunk, vissza tudunk térni mindig a helyes ösvényre. Ha nem vagy biztos magadban, olvasd el ezt a könyvet, tuti, hogy másképp fogod látni a világot majd. És én még hozzáteszem, hogy rendszeresen csináld, mert csak ekkor lesz eredménye is annak, hogy belekezdtél valamibe. :)

ui.: - ma azért már 98 kg-ot mutatott a mérlegem, ez is borzasztóan sok, de már legalább kezdek távolodni a százas számtól. :) Nagy öröm ez az én kis lelkemnek! :) 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása