Együtt sikerülni fog!

Próbáld meg tartani az étkezési ritmusodat!

2023/09/07. - írta: RiaRia

gym-2381314_640.jpg

Igencsak kezd jól alakulni a "szénám", jó irányba mozdul most a diéta betartása. Már elég sokszor ki tudom hagyni a reggelit, és délben eszem először. Addig megiszom a szokásos teáimat, ez afféle szertartás nálam, de most csak kétféle teát iszom reggelente. A citromos víz is megteszi a hatását, sokkal jobb, mintha csak sima csapvizet innék.

És!!! Elég jól tartom az étkezési ritmusomat, épp ezért próbállak téged is erre ösztönözni. Az esti utóvacsora még nem az igazi, mert 20 óra után is van, hogy eszem egy keveset, de dolgozom az ügyön, és biztosan sikerülni fog, mert most nagyon komolyan próbálok diétázni. Én is csak egy-egy szokást vezetek be egyszerre, és ezt gyakorolom addig, amíg már úgy kelek fel, hogy automatikusan megy az egész folyamat. Nem kell nagy dolgokra gondolni, illetve pont erre az étkezési ritmusra kell külön hangsúlyt helyezni. Állítom, hogyha ezt be tudod tartani, könnyebb lesz minden ezután. No, persze nem minden, próbáltam tornázni, de a DVD-t két perc múlva ki is kapcsoltam, nem voltam jól felkészülve a sporthoz. Épp ezért nem is erőltettem, majd még holnap megpróbálom, hogy sikerül-e edzeni, ha nem, akkor később illesztem be a programomba. 

Rengeteg vizet iszom, ez is mutatja, hogy változik a szervezetem működése. Ezt a gondolkodásomban is tapasztalom, már nem kell folyton figyelmeztetni magam arra, hogy diétázom. Vannak kísértések is, tegnap például egy narancsos-epres nápolyinak nem tudtam ellenállni, de ma folytatom tovább mintha mi sem történt volna, már az eszemben sincs, hogy tegnap volt egy kis falánksági rohamom. Tuti, hogy aki egyszerre akar mindenen változtatni, csapdába kerül, saját maga által felállított csapdába. Nincs mit tenni, ki kell tudni várni, amíg le tudunk fogyni. Azért már újra száz kiló alatt vagyok, de most már figyelek arra, hogy ez ne vándoroljon vissza. Két kiló ment le ezalatt a felkészülési idő közben, és még nem is vágtam bele teljesen az igazi időszakos böjtbe, még szeptember 18-ig van időm hozzászokni. Jól írtam, kell az az egy hónap vagy három hét (kinél mennyi), amíg fejben összerakod a diétádat, és azt, hogy min akarsz változtatni, és ezalatt az idő alatt ki is derül, hogy bele tudsz vágni, vagy másfelé kell keresgélned.

Az az igazság, hogy állandóan figyelni kell magadat ezalatt az egy hónapos felkészülés alatt. Mit csinálsz jól, hol hibázol, min kell variálnod, és az is kiderül, hogy milyen jó szokásokat tudtál beépíteni a rendszeredbe? Semmit sem szabad sürgetni. Ezt én tudom a legjobban, mert nálam türelmetlenebb diétázóval még nem találkoztam. Volt, hogy már az első diétás napon úgy belaktam, hogy már aznap feladtam mindent. De a sok-sok év megtanított arra, hogy jó jegyzetelni, mert most irtó könnyű dolgom van, csak elő kell keresnem az aktuális füzetemet és csak olvasom, hogy mik a szabályok, mire érdemes figyelni. Mondjuk amióta a blogot írom, már illik is itt tartani legalább. Ha ügyesebb és okosabb lettem volna, hamarabb is sikerült volna, de valami mindig eltérít minket a szándékainktól. Ez szerintem maga az étvágy, az éhségérzet, a sóvárgás bizonyos ételek után, stb., és társai. Figyelj ezentúl kizárólag önmagadra, és csak azzal foglalkozzál, hogy most neked mi a jó. Legalábbis a diéta elején nagyon ajánlatos kizárni minden zavaró tényezőt. Nekem is mondták épp uzsonnaidő alatt, hogy egyem meg ezt meg ezt, az nem hizlal. Most már tudom, hogy csakis magamra hallgassak, és tartsam a szabályokat, amiket előírtam magamnak. Máskülönben nem fogok előrébb jutni sohasem, mindig visszaesek a gödörbe.

Te határozod meg mikor eszel. Én arra jöttem rá most a felkészülési idő alatt, hogy lehet, változtatni kell, és az egész időintervallumot előrébb kell hoznom egy órával. Vagyis nem délben fogok először enni, hanem 11 órakor, (akkor már nagyon éhes tudok lenni!), és nem 20 órakor eszem utoljára, hanem max. 19 órakor. Így minden marad, csak minden egy órával korábbra esik. Nekem ez jött be, most épp ezt gyakorolom. Hallgass mindig magadra, mert csak te tudod, hogy mitől érzed fantasztikusan jól magadat, és meglátod, hogy nem kell sok idő és kezdenek a jó szokások beépülni az életedbe. :) Sokkal aktívabb leszel, más dolgokat is meg fogsz csinálni, olyasmit, amit eddig nem szerettél megtenni, és a közérzeted is a jó irányba változik.

Ha diétázol, próbáld ki, amiket írtam, és ha nem jön be, más irányban kell nézelődnöd, mert rád nem érvényes ami rám igen. Én is csak próbálkozom mindennel, de próbálok most már ésszel gondolkodni, mert nem kicsi a tét, a saját egészségem forog kockán. 

Hallgass meg egy dalt, és töltsd kellemesen a nap hátralévő részét is! :)

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása