Együtt sikerülni fog!

Légy lelkes a diétádban! :)

2017/09/02. - írta: RiaRia

radiant-673629_640.jpg98.2 kiló vagyok, kicsit fogytam, de nagyon örülök neki, mert sokkal jobb érzés, mint a 100 kiló. A mai étrend kicsit zsíros, de nem nagyon, az én kalóriaértékembe pont belefér. Nem vészes, az a lényeg. De lehet csökkenteni az adagméreteken ott, ahol látjuk, hogy elkelne a változtatás. Lassan szépen be fog illeszkedni a mozgás is az életembe, és az étrend is kezd normalizálódni. Hát, lássuk, mit is eszünk ma:

Étrend:

Reggeli: 4dkg zala felvágott (101 kal), + 2dkg húskrém konzerv (66 kal), + 1db zöldpaprika (10 kal), + 5dkg félbarna kenyér (123 kal), + 1dl kefír (66 kal),

Tízórai: 1dl multivitamin gyümölcslé (100%-os) (40 kal), +1 szelet Abonett (16 kal),

Ebéd: 160g brokkolikrémleves pirított kenyérkockával (114 kal), +200g rácponty tejföllel (260 kal), + 100g fejes saláta (13 kal),

Uzsi: 1db túró rudi (109 kal),

Vacsora: 5dkg tojáskrém (51 kal), + 250g tavaszi saláta (88 kal), + 5dkg félbarna kenyér (123 kal),

________

Összesen: 1179 kalória,

42% szénhidrát, 18% fehérje, és 40% zsír, ami megfelel (48g fehérjének, 108g szénhidrátnak, és 46g zsírnak),

A zsír 10 grammal több a kelleténél.

________

A mai motiváló mondat a következő: ÉLETEM VÉGÉIG KELL TARTANOM EZT AZ ÉLETMÓDOT.

________

Arra az életmódra gondolok itt, amit ugye már mindenkinek sikerült valamennyire megvalósítani, vagy elkezdeni. :) Nincs semmiféle kifogás, ha nem akarunk több kilót cipelni magunkon. Ki kellene próbálni, hogy lemérjük, mennyi is a fölös kilónk, és azt a zsírmennyiséget egy képzeletbeli hátizsákba belepakolnánk, és azt felvennénk képzeletben a hátunkra, és mélyen elgondolkodnánk, vajon tudnánk-e cipelni hosszú távon. Mert tulajdonképpen ezt csináljuk, cipeljük a fölös zsírsejteket, és még nem is nagyon vagyunk meglepődve miatta. (legalábbis én így vagyok vele, sajnos). Ezért kell egy átfogó, mindenre kiterjedő életmódváltás, olyan, amit be is tudunk tartani életünk végéig. Sajnos, nem térhetünk vissza a régi megszokott ételeinkhez, mert akkor jön a visszahízás. Új ételeket kell megszoknunk, megszeretnünk, vagy a régi ételeinket ha esszük, ott bizony mértéket kell tartani. De ez sem lehetetlen vállalkozás, kicsit időigényes mire megszokjuk, de kivitelezhető.

Itt az ősz lassan, vége a nyárnak, legyen ez is motiváló tényező, hogy még van Karácsonyig, vagy Újévig még 4 teljes hónap, ezalatt bizony akár csúcsformába is lendülhetünk, és kialakíthatunk helyes szokásokat az étrendünkben és az életünkben is. Újévtől úgyis mindenki újabb fogadalmat tesz, de ezt már tényleg illik be is tartani.

Hallgass meg egy dalt, és légy lelkes a diétádban. :)

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása