Együtt sikerülni fog!

Tedd fantasztikussá a napod!

2018/02/05. - írta: RiaRia

bokeh-2757783_640.jpg

97.7 kiló vagyok, mennek le szépen a dekák napról napra. Most veszem csak észre, hogy mennyire gátlásos is voltam (vagyok) túlsúlyosan. Minél kevesebb a kiló, annál felszabadultabb vagyok, és minél kevesebbet eszem, annál jobban tudok dolgozni is. Nem szabad mindig a mérlegre ugrálni. Volt idő, hogy éjjel 3-kor megmértem magam és sokkal kevesebbet mutatott, mint amikor reggel ébredéskor azt vártam. Ennyit a mérlegről. Többet nem is szabad rááldozni az időnkből.

Mindig az utolsó étkezésünk határozza meg, hogy hogyan is érezzük magunkat a bőrünkben. Újraformálhatjuk a testünket gondosan és szeretettel, ha megfelelő ételekkel tápláljuk. Az ételek lehetnek bizony gyógyszerek is. Teljesen átformálhatod az életed, megváltoztathatod az életed, ha a megfelelő ételeket eszed. Az ételek mindig jelentős változásokat indítanak el bennünk. Jól érezhetjük magunkat egy étkezés után, de érezhetjük nagyon rosszul is magunkat, ha degeszre esszük magunkat. Időt pocsékolunk azzal, ha túlesszük magunkat, mert sok időbe telik a gyomrunknak helyrehozni a vétséget, hogy újra jól működjön.

Gyakran menekülünk az ételekhez. De milyen gyakran! Észre sem vesszük néha, hogy unalmunkban vagy bánatunkban vagy éppen örömünkben eszünk. Ez mind menekülés, ha nem a rendes étkezési időben történik az evés. Egy nap sikere attól függ, hogy az agyunk mennyire érzi jól magát. Ha a jó ételekkel bombázod, jól fogod érezni magad, de ha nem, akkor pocsék közérzeted lesz. Evés közben meg kell őriznünk az önuralmunkat. Fantasztikussá teheted a napodat, és nem is kell olyan sok mindent tenned ezért. Csak ha magadban eldöntötted, hogy számodra egy étkezés egészséges vagy sem, akkor tudhatod, hogy jól választottál-e aznapra vagy sem. Minden káros ételtől meneküljél minél gyorsabban! Törekedj arra, hogy jól érezd magad a bőrödben.

Az egészségünk mindig akkor dől el, mikor eldöntjük, hogy mit is fogunk megenni aznap. Azt mondják, hogy az evés a legkárosabb szenvedélybetegség! Még az alkoholt is le lehet tenni, a dohányzást is abba lehet hagyni, de ennünk kell, mert különben nem lesz energiánk. De ez nem szabad, hogy feljogosítson minket arra, hogy bármit megegyünk. Szelektáljunk! Dobjuk ki az ablakon a silány ételeket. Csak nyerünk általa. Ne együnk szórakozásból! Csak azért, mert épp az evésre gondoltunk, vagy mert épp előttünk van az ínycsiklandozó étel. Sokszor esszük túl magunkat. És ezt csak egy ésszerű és gondos táplálkozási napló derítheti ki.

Told félre a rossz ételeket! Ne higgy abban a téves felfogásban, miszerint ha eszel, akkor boldogabb is leszel. Ez csak pillanatnyi jó érzés, csak gyors öröm, és bármilyen gyors öröm csak rövid életű. Törekedj a tartós boldogságra, és tedd fantasztikussá a napodat! Hosszú távon csak jól jársz, ha így teszel.

Döntsd el, mik a tiltott ételek számodra, és azokból ne egyél, vagy csak akkor ha tudod a mértéket. Nem az számít, hogy mennyit, hanem az, hogy mit eszünk. Lássuk be, hogy a háj = csúnya látvány. Ezen nincs mit szépíteni, ez így van. Ezt minél hamarabb el kell tüntetni, meg kell tőle szabadulni. És csak egy pontosan összeállított étkezési program felel meg ennek. Meg kell terveznünk az étkezésünket, méghozzá napi, heti szintre lebontva.

Ne együk halálra magunkat! És ezt néha a szó legszorosabb értelmében kell felfognunk. Szabályosan a sírba esszük magunkat. És erre néha csak akkor jövünk rá, amikor már túl késő. Gondoljunk erre, mikor egy falatot a szánkhoz emelünk.

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása