Együtt sikerülni fog!

Ha megáll a fogyás, akkor sincs semmi vész.

2019/08/06. - írta: RiaRia

domino-665547_640.jpg

Amikor megáll a fogyás, különböző trükköket kell alkalmazni, hogy ismét tudjak fogyni. 88 kiló vagyok még mindig, bár lehetett volna kevesebb is ha kicsit jobban figyelek. Mit teszek most azért, hogy ismét beinduljon a fogyás?

Azt mondják, hogy ilyenkor a mozgás intenzitásán vagy gyakoriságán kell változtatni főleg. Itt van nálam a baj, mert most nincs lehetőségem erre, ezért mást kell kieszelnem. Az, hogy koplalok, az nem megoldás, enni kell, energiára szükség van. Vagyis nem az a megoldás, hogy kevesebbet eszem. Ha többet eszem, akkor meg ugye biztos hízni fogok, erre mondják, hogy "róka fogta csuka" helyzet. Minőségileg kell helyesen táplálkoznom, hogy jó eredményt érjek el ismét. Megint háttérbe szorultak a zöldségfélék, én ebben látom a megoldást, hogy ezekből kell többet ennem, minden étkezéshez be kell iktatni valamilyen zöldségfélét. Ez az egyik lehetséges megoldás.

A másik, hogy mindig ugyanabban az időben egyek, és ne legyen felborulva a napirendem. Közben pedig nincs semmiféle nassolás. A nassolás mindig is a gyengém volt, ezért erre külön hangsúlyt fektetek ebben a hónapban. Az biztos, hogy voltak kilengések, és lehet, hogy ezért állt meg a fogyás, bár így is szép eredmény, hogy nem hízok vissza.

Nem szabad megállni, folytatni kell a fogyót, bár volt egy kis kimerülés érzésem is, ezért lehet, hogy kicsit várni kellene. Lehet, hogy lassítok egy kicsit, és megvárom, hogy magától beinduljon a fogyásom. Nem szabad erőltetni semmit. Ha most ilyen fázisban vagyok, azt el kell tudni fogadni, és kitartással, türelemmel meg kell várni, hogy ismét jobb helyzet alakuljon ki. Ilyen szépen még egyik diétával sem fogytam, és főleg nem ennyit. Lehet, az is baj, hogy most egy kicsit több húsfélét eszem, ebben sokkal több a kalória és a zsír, mint a zöldségfélékben. Változatossá kell tenni az életem és egy időre elfelejteni, hogy fogyózom, ez is segíthetne.

A másik az, hogy nem jó, ha túl gyors tempóban fogyok. Nem jó a bőrömnek, nem jó az izmaimnak sem, mert most nincs elég időm mozogni. Ezért kell lassítani egy kicsit. Jól érzem most így magam, jó 13 kiló így is lement május óta, ami biztató és örvendetes. Ennek kell most örülnöm és nem szabad elveszíteni a lelkesedésem sem. Azt hiszem, hogy ezekkel a kis változtatásokkal folytatom most az életem, és szeptembertől, amikortól már tudok többet edzeni, akkortól már megint bevethetem magam az 5:2 fogyókúrába. Vagyis elfogadom a jelen helyzetet, de megteszek bizonyos dolgokat, hogy a visszahízás ne következzen be.

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása