Együtt sikerülni fog!

Első napi tapasztalatok. :)

2023/01/23. - írta: RiaRia

wanderer-g1359cb54f_640.jpg

El tudtam kezdeni a sétálást, a gyaloglást, szuper idő van még mostanában mifelénk, én igaz reggel mentem sétálni, de már akkor is nagyon jó idő volt. Nagyon örültem, hogy rászántam magam! :)

Sajnos a betegségem miatt meg a csúnya esőzések miatt nem tudtam hamarabb belekezdeni, de frenetikus hatása volt. Az az igazság, hogy csúnyán nem figyeltem magamra sem az ünnepek alatt, sem később, el voltam foglalva, és pont az étkezés az, amire nem figyeltem. Nagyon haragszom is magamra, és sajnos nagyon rossz leírni, de megint 104.2 kiló voltam ma reggel, amikor elindultam a városba. Elsőre, mivel sok idő kimaradt, nem vállaltam be sok sétát, ki is fáradtam, mert ugye nem mozogtam semmit itthon. Le vagyok gyengülve, de ennek ellenére 103.6 kilót mértem kb. 11 órakor. Úgyhogy csak ment le pár deka, illetve jó fél kiló, ennek azért örülök, hogy ilyen irányban megy a változás már a kezdetekkor. 

Még a délutáni matracon lévő talajtorna hátravan, ezt terveztem be mindennap délutánra, amennyit bírok egyelőre, annyit. Minden nem fog menni egyszerre, a legfontosabb a gyaloglás, a séta. Kb. jó 3/4 órát azért sétáltam, ez elsőre nem is rossz. 

Sajnos fáj a lábam, és ezért inkább lassabban mentem, de cipőben elég tűrhető volt. Fel van szakadva a bőrőm a sarkamnál, és eléggé gátol a járásban. De itthon jobban fáj, mint amikor cipő van rajtam kint az utcán. Tervem, hogy ha sikerül, minden nap egy kis időre kimozdulok, hogy szokjam a mozgást, és ahogy sikerül, ahogy bírom, úgy emelem majd az idő hosszát. 

Azt sejtem magamról, hogy édesség nélkül nem fogok tudni boldogulni, de igyekszem a minimálisra csökkenteni. Most étrendet nem írok, mert egyelőre nem is tudom, mit fogok enni, de épp ez a lényege az egésznek, hogy két év alatt minél többet mozogjak, és ennek a hatására szeretnék fogyogatni szépen. A kalóriabázis.hu oldalon mindig tervezek be grafikont, most épp azt terveztem be, hogy augusztus 31-ig 80 kilóra jó lenne lefogyni. Ha sikerül, sikerül, ha nem, újratervezés jön. 

Ami a tapasztalatom még, az az, hogy nem szabad semmit sem erőltetni. Amikor nem megy valami, akkor ki kell hagyni egy napot például, amíg vissza nem nyerem az ideális egyensúlyomat. Minden este előkészítem a ruhámat, ami kell a sétához másnap, hogy minél inkább lássam, mit is kell csinálnom, mit vállaltam be magamnak. :)

Úgyhogy elkezdődött a nagy visszaszámlálás, kétszer 365 nap mire lesz elég, majd kiderül. Én igyekszem, most csak erre vagyok képes, nem megy az aerobik, nem megy az ugrálás, csak a séta, ami szóba jöhet. Gyerünk! :) Hajrá! :) Menni fog! :)))

 

komment
süti beállítások módosítása