Együtt sikerülni fog!

Ismerd meg önmagad! :)

2024/10/25. - írta: RiaRia

woman-6657212_640.jpg

Körülbelül tartom a 94-95 kilós súlyt, aminek már azért számos előnyét megtapasztaltam. Nincsen olyan nagy étvágyam már, nem eszem egyszerre sokat, nem is kívánok már egy bizonyos adagnál többet, és kezdek ügyelni arra, hogy minden étkezésnél egyek némi zöldségfélét. Most ezen van a hangsúly, hogy vitaminokat juttassak be a szervezetembe.

A fogyástól ugyanis automatikusan csökken a bevitt tápérték, mert kevesebbet eszünk, mint előtte, és lehet, így kimaradnak olyan fontos dolgok az étkezésből, mint a vitaminok és az ásványi anyagok. Sokat olvastam most a stresszről, mert ugye ha fogyózunk, akkor azonnal jelentkezik ez nálunk, hiszen megvonjuk magunktól a kedvenc táplálékainkat, vagy legalább is az adagok mérete csökken. Ebből kifolyólag az ember szervezete elkezd védekezni, és próbálja megtalálni erre a problémára a megoldást. Ha megvonjuk a vitaminok többségét az étrendünkben, akkor hiányállapotok lépnek fel, és még betegségek is kialakulhatnak. Ezért mondják a dietetikusok is, hogy minden étkezéshez együnk zöldségfélét, akármilyen kis mennyiségben is akár, de a lényeg az, hogy pótoljuk azt, amit egyébként a koplalással, vagy a nemevészettel kialakítottunk magunknak. Amikor fogyózunk, automatikusan az jut az eszünkbe, hogy: - no, jól van, akkor mától alig eszem valamit! -, ez nem jó döntés, és az sem az, ha kihagyunk bizonyos dolgokat az étrendünkből. Olvasok most egy könyvet, az egészségünkről van benne szó, nem kizárólag fogyókúrás könyv, inkább az egészség megóvását helyezi górcső alá. Ebben a könyvben olvastam azt, hogy vannak szabad gyökök és vannak antioxidánsok is, meg még számos dolog, amire nem figyelünk a fogyózás alatt. Szerintem, amikor fogyni készülődünk, az kellene hogy legyen az első dolgunk, hogy megismerjük a szervezetünk működését, mert ha nem okosítjuk ki magunkat ilyen téren, akkor az egész fogyókúránk fabatkát sem fog érni, mert ha véletlenül sikerülne is lefogynunk, újból visszavándorolnának a nagy nehezen leadott kilók. Ezért fogyózik szerintem az egész világ!

Szóval, vannak a szabad gyökök, ezek rosszat akarnak nekünk, és rosszat is csinálnak nekünk, mihelyt módot találnak erre. És, vannak az antioxidánsok, akik felveszik velük a harcot, és ameddig az antioxidánsok ott vannak a szabad gyökök közelében, addig azok nem tudnak ártani nekünk. De ha rossz életvitelt folytatunk, akkor elszaporodnak a szabad gyökök és gyulladásokat okoznak, így alakul ki később sok betegség is. Túlsúly, mozgáshiány, magas vérnyomás, rendszertelen étkezés, a tápanyagok rossz összetétele, meg még sok minden más is azt idézi elő, hogy egyre inkább elhanyagoljuk magunkat, aminek igencsak rossz vége lehet. Már maga a túlsúly probléma! Nemhogy még tetézzük számos más rossz dologgal. De ezt tesszük napról napra. Ártunk a szervezetünknek, ami egy idő után képtelen lesz ellátni a feladatát. Ezért kell gondoskodnunk vitaminokról, zöldségfélékről, gyümölcsökről és olyan élelmiszerekről, amikben tápérték van. Ezek fel tudják venni a harcot a szabad gyökök ellen. De amikor fogyózunk, szinte minden erőnk elhagy egy bizonyos idő után, később meg az energiánk hagy majd el. Nem lesz erőnk a folytatáshoz, és így visszajutunk oda, ahonnan elindultunk. Vagyis oda, hogy újra fogyóznunk kell, mert visszahízunk minden egyes dekát. Energiára pedig égető szükségünk van, ha eredményt szeretnénk felmutatni egy bizonyos idő után. 

A jelszó ezért csakis az lehet, hogy - ismerd meg önmagadat, a testedet, az érzéseidet, stb. Mikor vagy rosszkedvű, mikor eszel jókat, mikor vagy elégedett az életeddel? - Ha felteszel jó pár hasonló kérdést magadnak, látni fogod, hol hibázol, mire van szükséged és egyáltalán, végig tudod-e csinálni a fogyókúrádat? Keress rá a neten a szabad gyökökre és az antioxidánsokra, meg számos más dologra, mert innen tudod majd meg, hogyan is kell bánnod a szervezeteddel, hogyan is kell hogy étkezz, hogy az számodra kielégítő legyen, no meg hogyan vezesd be a mozgást az életedbe. Aludd ki magad először is, mert épp éjfél van, és csak majd reggel foglalkozz ezzel a kérdéssel. Ha le szeretnél fogyni, nem úszhatod meg anélkül, hogy tanulj, és hogy megismerd a saját tested működését. 

Hogy ne unatkozz, hallgass meg egy szép dalt, hallgasd szeretettel. :)

 

 

komment
süti beállítások módosítása