Együtt sikerülni fog!

Az 5 : 2 fogyókúra

2017/05/03. - írta: RiaRia

book-2160539_640.png

5 nap evés, 2 nap böjt. Ez a titka az 5 : 2 fogyókúrának. Szeretettel ajánlom a figyelmedbe Kate Harrison könyvét, aminek a címe: Az 5 : 2 fogyókúra. Teszem ezt azért is, mert én is szeretném alkalmazni. Már a címlap elárulja, hogy 5 nap evés, 2 nap böjt váltogatja egymást. De lehet más elosztásban is, amit pl. én szeretnék kipróbálni, az a 4 : 3 diéta, amikor is 4 napig még a kedvenc csokink is belefér a napi menübe, de azután az általam választott böjtös napokon csökkentett kalóriájú ételeket fogok enni.

Azért változtatok, mert nem fogyok, és én mindig is éreztem vonzódást a böjthöz. A böjtös napokon 500 kalória értékű ételt ehetek egész napra elosztva, mondjuk kihagyom a reggelit, vagy az ebédet. Rém egyszerű a diéta, de azért akinek egészségügyi problémája van, az kérje ki a háziorvosa véleményét.

Szóval belekezdek, mégpedig holnap már böjtös napom lesz. A 4 : 3 arányt követve én a csütörtököt, a szombatot és a hétfőt nevezem ki böjtös napnak, amikor kevesebbet ehetek. A többi napon a szokásos étrend szerint étkezhetek, még süti is belefér, vagy olyan étel, amit csak ritkán engedhetek meg magamnak.

Remélem, hogy nemcsak fogyni fogok, hanem az egészségem is jobb lesz, fittebb leszek, és könnyedebb.

"Ha Az 5 : 2 fogyókúra elveit követjük, nem kell lemondanunk egyetlen kedvelt ételünkről sem, mégis kiaknázzuk a helyes táplálkozás jótékony hatásait: az időszakos kalóriacsökkentés segít megelőzni olyan rettegett betegségek kialakulását, mint a rák, a szív- és érrendszeri problémák, az Alzheimer-kór, vagy a 2-es típusú cukorbetegség."

Ha van lehetőséged, olvass bele a könyvbe, vagy alkalmazd az 5 : 2 stratégiát, mert nem kell a böjtös napokon sem éhezni, csak kevesebb kalóriát vihetünk be a szervezetünkbe. Megtanuljuk, milyen jó éhesnek lenni, hiszen ha mindennap jól teletömjük magunkat, nem is tudjuk, mi az az éhség és mi az az étvágy.

Tégy egy próbát!

___________

Mai plusz motiváló mondat a következő: MINDIG ADD ÖNMAGAD!

___________

Étrend: (2017. május 4. csütörtök) - BÖJTÖS NAP

Reggeli: 1 közepes alma (95 kal),

Tízórai: 1 szelet puffasztott rizsszelet (37 kal),

Ebéd: 1 adag saláta leves (117 kal),

Uzsi: 1db főtt tojás (88 kal),

Vacsora: 100g natúr joghurt (74 kal), + 1 evőkanál búzacsíra (35 kal),

Nasi: 1dl tej (62 kal),

___________

Összesen 508 kalória

Próba cseresznye alapon kipróbálom, de komolyan is gondolom amit leírtam, mert a fogyás a cél, + az egészség.

Most vagyok 97.2 kiló

Indul a 4 : 3 fogyókúra, ahol 4 nap evés, és 3 nap böjt.

Gyerünk! Mindent bele! :)

 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása