Együtt sikerülni fog!

A terv működik! :)

2016/11/19. - írta: RiaRia

food-1155129_640.jpg

Az előző bejegyzésben írt tervem hatásosnak bizonyul, ha kellően odafigyelek magamra. Most vagyok 98,4 kiló. :) Persze a nagy súlyból mindig gyorsabban jön le egy-két kiló az elején. De figyelek, mérlegelek sűrűn, hogy ne kússzon vissza egyetlen egy deka sem. Arra rá kellett jönnöm, hogy a kenyérfélék, kiflik, zsemlék nekem nem tesznek jót. Ha ezekből eszek, folyamatosan hízok. Az az ideális nálam, ha némi nyers élelmiszer mellé nagyon kevés főtt kaját is eszem. Csak a nyers diéta nem jön be. Akkor nagyon éhes leszek rövid időn belül, akármennyit is eszem.

Minden a vacsoránál dől el. Ha ezt kibírom, és nem eszem túl magam, és még ha arra is figyelek, hogy 3x egyek egy nap, nem többször, az a módszer beválna hosszú távon. Csak eddig még nem jutottam el. A vacsorát nem sikerül kontrollálnom. A baj ott van, hogy én általában mostanában 16-17 óra körül vacsorázom, mert akkor érzem úgy, hogy ez az ideális. Viszont jön a 19 óra, a kritikus pont, amikor is megint kezdek éhes lenni, vagy kezdek sóvárogni csoki után, vagy a szénhidrátok után, pl. egy jó kis kolbászzsíros kenyér után, amiből sem a kenyér nem jó nekem, sem a nagyon sok zsírt tartalmazó kolbászzsír.

A tervem a következő: Ma már szobabicajoztam, de ilyenkorra (18-19 óra tájékára tennék be egy edzést, ami után elég szokott lenni egy kefír korpával). Ha azt megeszem, az még nem túl sok kalória. Vagy zabkását, esetleg egy fehérjeturmix is jöhetne kisegítőnek. Tehát a sóvárgást felcserélném mozgásra, ha sikerül. Még csak 15 percet bicajoztam, és annyi mozgásforma létezik, hogy könnyű választanom. Vagy elfoglalom magam másvalamivel. Egy kis háztartási munka is eltereli a gondolataimat, ha bele tudok kezdeni. Vagy megtervezem a holnapi menüt, vagy esetleg főzök másnapra, ha nem csábulok el a kóstolgatásban.

Ezekre kell odafigyelni, és természetesen a fő alapelvre, hogy 3 naponta fél kilót le tudjak adni a súlyomból. Ez azért a mai napon időveszteséggel is járt, de bízom benne, hogy nem fogom mindig magamat előtérbe helyezni, meg fogom szokni, hogy mikor mit kell csinálnom.

Figyeld magad, figyeld a tested, lelked jelzéseit, és egyből tudni fogod mikor mit tegyél. Folytassuk a diétát, mert helyettünk senki nem oldja meg ezt a gordiuszi csomót.

 

 

komment
süti beállítások módosítása