Együtt sikerülni fog!

Figyelj a mértékre!

2017/08/24. - írta: RiaRia

orange-slices-2281844_640.png

98.7 kiló vagyok, és volt, hogy össze-vissza ettem mindent, amitől nem csodálkozom, hogy nem fogytam. Iszom néha a gyümölcsalapú zöldturmixot, amibe belecsempészek zöld színű zöldféléket, hogy szokjam a majdan csak zöldturmix alapú italt. Én sűrűbben szeretem, és ezért kevesebb vizet teszek bele, mindig csak egy bögrével készítek, mert az bőven elég, hogy az étvágyamat kielégítse. Egyelőre csak tízóraira vagy uzsira szoktam inni, de később a főétkezést is kiválthatja esetleg, vagy akár a vacsorát is. Nos, lássuk mit eszünk ma:

Étrend:

Reggeli: 6dkg sertésmájkrém konzerv ( 133 kal), + 1 közepes paradicsom (17 kal), + 5dkg félbarna kenyér (123 kal), + 2dl multivitamin gyümölcslé (100%-os) (80 kal),

Tízórai: 1dl kefír (66 kal), + 1 szelet Dexi (27 kal),

Ebéd: 200g Palócleves (197 kal), + 10dkg almás palacsinta (112 kal),

Uzsi: 1 közepes alma (95 kal), + 1 szelet Hamlet (35 kal),

Vacsora: 2db kockasajt (100 kal), + 1db retek (2 kal), + 5dkg félbarna kenyér (123 kal),

________

Összesen: 1109 kalória,

52% szénhidrát, 14% fehérje, és 34% zsír, ami megfelel (39g fehérjének, 143g szénhidrátnak, és 41g zsírnak),

A fehérje kicsit kevesebb az átlagnál, lehet pótolni, aki szeretné.

________

A mai motiváló mondat a következő: A TUDATOSSÁG A CSELEKVÉS KULCSA.

________

Ha nem muszáj, ne gondoljunk mindig az evésre. Annyi mindent lehet csinálni az evésen kívül is. Igaz, hogy enni kell, mert a táplálékkal viszünk be és nyerünk általa energiát, de ha próbálunk mértéket tartani, az mindenképpen meghálálja magát. Ha nem muszáj, ne nassoljunk. Aki nem tud 3x enni egy nap, egyen 5x keveset, de főképpen a napi rendszerességen van a hangsúly. Próbáljunk mindig ugyanabban az időintervallumban enni, ne nagyon térjünk el tőle ha lehetséges.

Lehet egészséges ételekből is túl sokat enni, ez is ugyanolyan falásnak számít, mintha megennél két zacskó kekszet. Salátából is túleheted magad, igaz, hogy a szervezeted másképp reagál egy ilyen túlevésre, mint a sok szénhidrátevésre. Ettől függetlenül ez is falásnak számít. Minden olyan falásnak számít, amit nem tudsz kontrollálni, nem tudod időben abbahagyni az evést. Gondolj erre, ha legközelebb túl sokat eszel.

Hallgass meg egy dalt, és figyelj a mértékre. :)

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása