Együtt sikerülni fog!

1. lépés - Írd össze az összes célodat! (kb. 1 hónapra)

2023/08/27. - írta: RiaRia

coffee-569178_640.jpg

Amit most írni fogok, én is a netről puskáztam, de amit a címben olvashatsz, az tényleg az első lépés az új életed felé, ezért vegyél elő egy jó vaskos jegyzetfüzetet és kezdd ezzel. Ne hagyj ki semmit, mindent írj fel, ami az eszedbe jut.

Bármilyen furcsán is hangzik, ha nincs papírra vetve az összes célod, nem kell hozzá sok idő és elveszel az útvesztőben. és Itt jön a furfang, hogy nem szabad egyszerre mindenhez nekilátnod. Nem szabad mindent egy szuszra teljesítened. Én is ilyen vagyok, ezért tudom. Hamar fel fogod adni, nem fogsz a céljaidból egyetlenegyet sem teljesíteni, ha hűbelebalázs módjára állsz az egészhez. Nem írtam nagy újdonságot ezzel, mert már te is olvastad a neten, hogy csak lépésről lépésre haladjál. Itt a megvalósításon van a hangsúly. Képzeld el, hogy melyik az a cél a sok közül, amit hosszú távon is tudsz, tudnál tartani. Karikázd be! vagy Húzd alá piros tollal! Ezzel kell kezdened az egész megvalósítást. Illetve azzal, hogy kitűzöd, hogy naponta vagy hetente hányszor fogod ezt a célodat gyakorolni. A másnapod már azzal fog kezdődni, hogy pl. megcsinálsz egy fekvőtámaszt, de csak egyet, ha ennyit ütemeztél be magadnak. A cél, hogy tartsd magad ehhez, mindennap egy-egy fekvőtámasz megcsinálása, egészen egy hónapon keresztül. Tervezhetsz több hónapra is, ha nagyon megy, de én a címben csupán egy hónapot tűztem célul. Ha sikerül egy egész hónapon át mindennap megcsinálnod a kijelölt feladatodat, az már rendszerességnek számít. Valószínű, hogy hozzászoktatod a testedet, hogy elfogadja tőled a napi egy fekvőtámaszt. Igenám! De ha minden hónapban csupán csak egy célt iktatsz be, minden lelassul körülötted, és az eredmény csak napi egy fekvőtámasz, és így elszaladt melletted egy hónap. 

Ha tudod rangsorolni a céljaidat, meg tudod határozni, hogy egy célt milyen gyakorisággal leszel képes teljesíteni. Mert lehet több célt is megvalósítani egyetlen hónap alatt, nemcsak egy árva fekvőtámaszt naponta. Ha kitűzted, hogy naponta megiszol kb. 8 pohár vizet, azt nyugodtan meg tudod tenni akkor is, ha már túl vagy a fekvőtámaszon, de minden attól függ, hogy mire érzed magad képesnek. Ezért kell kikérdezned magadat, hogy szerinted a sok cél közül melyek lesznek azok, amiket maradéktalanul teljesíteni is tudsz egy hónap alatt. Lehet ez a hónap a próbaidőszakod, ekkor ki fog derülni, milyen az akaraterőd, van-e kitartásod és hajlandó vagy-e tenni önmagadért valamit is. Nem tudom hány célt lehet így kitűzni egy hónapra, ami meg is valósul, ez mind tőled függ, mindenkit más fából faragtak. Ha az eleje könnyen megy neked, jöhet a lépésről lépésre technika, így egyre több és több célt tudsz teljesíteni majd. Ha minden célodat teljesíteni szeretnéd, amiket felírtál magadnak, először gondold át, menni fog-e ez vagy hamar feladod. Túl sok célt lehet, nem érdemes kitűzni, mert összezavarodhatsz. Csak olyan tervet csinálj, amit át tudsz látni, amire tudod, hogy lesz elég energiád. Közbejöhet valami, és már borul is a havi, heti, napirended. Ezért válassz ki pár dolgot, amire képesnek érzed magad, és próbáld ezekhez tartani magad. Azt hiszem, az életvitelünk is adja a különböző célokat, mert enni, inni, mozogni, pihenni, dolgozni, aludni mindig is kellett, ezért ha életmódváltáson töröd a fejed, jó, ha ezekből építesz be az életedbe különböző célokat. 

Nem te leszel az első és nem is az utolsó, akinek nem sikerül az előirányzott összes pontot teljesíteni. De ha belekezdesz, és csinálod, és csinálod és csinálod, akkor hamar ki fog derülni, hogy melyek az érzékeny pontjaid és miben vagy jó. Gyakorold mindennap, amire kéred magad, meglátod, hogy sok minden lesz, amin csodálkozni fogsz, hogy már ez is megy, meg az is megy, ezt is meg tudod már csinálni, meg azt is meg tudod már csinálni. Olyan boldog leszel a hónap végén, hogy öröm lesz újabb és újabb célokat kitűznöd majd. Az eredmény pedig mutatja magát, erősebb leszel, izmosabb is, és rendszeresen tudod csinálni, ami elő van írva. Nem irigyellek, mert én is hasonló cipőben járok, de az biztos, hogy egyszerre mindent nem tudunk megváltoztatni önmagunkon sem és a környezetünkön sem. Apránként viszont sikerülhet! :)

Hallgass meg egy dalt így éjfél után pár perccel, és próbáld ki, amit leírtam! :)

 

 

komment
süti beállítások módosítása