Együtt sikerülni fog!

DIÉTÁSKÖNYV (könyvajánló)

2015/12/11. - írta: RiaRia

eating-796490_1920.jpg

Van egy jó kis köny diétázáshoz, a címe éppen az, hogy - DIÉTÁSKÖNYV. Az író Dr. Zajkás Gábor és Gaálné Póda Bernadette. Különféle betegségekhez is ad tanácsot és étrendmintát. Ebből írok most egy ételsort neked, hogy körülbelül tudhassuk, mennyi kalóriára is van szükségünk egy nap, hogy jól is lakjunk, de az egészségünk is megmaradjon.

Idézek a könyvből:

"A diéta elengedhetetlen feltétele a következetesség. Ok nélkül nem szabad a diétát felfüggeszteni. Pl.: egész héten diétázom - mondhatná akár Ön is - de szombaton-vasárnap szeretnék jót enni! Az eredmény: amit egész héten szorgalmas munkával leadott, azt két nap alatt visszaszerzi. Ez nem diéta, csak önbecsapás. Diétázni kell hétköznap és vasárnap, otthon és kiránduláson, munkahelyen és hétvégiházban, telken végzett munka közben is." 

Szóval nincs apelláta! Diétázni kell, ha le szeretnénk fogyni. Most egy energiaszegény étrendmintát írok ide neked, ha van kedved, alkalmazd.

Étrendminták otthon tartózkodók számára:

Reggeli: 2dl öszilé, 40g gépsonka, 1/2 db kifli, 

Tízórai: 1 db főtt tojás, 100g alma,

Ebéd: magyaros töltött paprika, 150g csalamádé, 

Uzsonna: 2dl kefír,

Vacsora: grillcsirke, 150g céklasaláta, limonádé szacharinnal.

_____________________________________________________

Ez egy nap étrendje, természetesen receptek is társulnak hozzájuk. Ennek a napnak a kalóriaértéke = 948 kcal, amiből fehérje 68 g, zsír 39 g, és szénhidrát 77 g. összesen.

_____________________________________________________

A Diétáskönyv tele van jó tanácsokkal, mindenki kedvére válogathat. 

Idézek: " A legtöbb diéta lényegéhez hozzátartozik a táplálkozás gyakoriságának megváltoztatása. Ön hányszor étkezik egy nap? Valójában az egészséges ember számára is lényeges lenne, hogy háromnál többször étkezzék és egyszerre mindig keveset egyék." 

"A diétás étkezéshez nem szükséges általában drága, bonyolult működésű berendezéseket beszereznie, a hagyományos konyhai felszerelések, berendezési eszközök segítségével szinte valamennyi diétát elkészítheti."

_____________________________________________________

Egy jó diétáskönyv előfeltétele a jó fogyókúrának. Sok jó van a kínálatban, válassz egyet a kedvedre, és használd. Tartsd be a szabályokat, amit ír a könyv. Mindenkinek saját magán kell kitapasztalnia, melyik étrendtől csökken jobban a súlya. Sok múlik az étrenden, de mozogni, pihenni is kell, valamint kellemesen tölteni időnket szeretteinkkel, esetleg bevonva őket is a programunkba, így már nem vagyunk egyedül, és így nem megy el a kedvünk olyan hamar a fogyótól. 

Variálj, tapasztalj meg dolgokat, próbálkozz mindenfélével, s végül kialakul a saját stílusod, a saját étrended, a saját világod. Lapozz bele ebbe a nagyszerűen kidolgozott könyvbe, s tarts velem a fogyókúra birodalmában. 

Küldök most is egy dalt, hallgasd kedvedre. :)

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása